2013. január 17., csütörtök

Zelleres-sárgarépás káposztasaláta | Celery-carrot coleslaw


Íme, egy nagyon egyszerű és mégis nagyszerű saláta. Egyedül is megállja a helyét, de természetesen lehet köretként is fogyasztani.  Igyekeztem mérni, hogy miből mennyi kell, mert bevallom én érzésre szoktam beletenni az alapanyagokat:) Remélem azért sikerült elég pontosnak lennem :). 

Hozzávalók
• 30 dkg fejes káposzta, vékonyra legyalulva
• 2-3 sárgarépa (ha nagyobb, elég 2)
• 4-5 szárzeller
• 1 fej lilahagyma
• 1 db alma
• só
Öntethez
• 2 tk mustárpor (vagy lehet mustár is)
• 2 ek borecet
 • 1 tk méz
• 3 ek joghurt
• só
• bors

Elkészítés
1. A káposztát megmossuk, legyaluljuk.
2. A répát, almát megpucoljuk, megmossuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük.
3. Lilahagymát felaprítjuk, a szárzellert felkarikázzuk.
4. Összeforgatjuk az összes zöldséget és almát, enyhén sózzuk és állni hagyjuk, amíg az öntetet elkészítjük.
5. Az öntethez valókat összekeverjük, majd a salátába keverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
6. Takarjuk le, és néhány órán át, tegyük hűtőbe. Nagyon szépen összeérnek az ízek és a saláta még élvezhetőbbé válik.
7. Jó étvágyat!
Here is a very simple and yet a great salad. You can eat it just like this, or as a side dish. Your choice :).  I tried to measure the ingredients, while making it (because I have to tell you the truth, most of the time I cook just by feeling how much I need to use from the ingredients)… Anyway, I hope I was quite accurate. :)

Ingredients
• 300 grams of cabbage, thinly grated
• 2-3 carrots (if large, 2 is enough)
• 4-5 celery sticks
• 1 red onion
• 1 apple
• salt
Dressing
• 2 tsp Powdered mustard (or mustard may be)
• 2 tablespoons wine vinegar
• 1 teaspoon of honey
• 3 tablespoons plain yogurt
• salt
• pepper

Preparation
1. Wash the cabbage, and thinly grate it.
2. Peel the carrots, apples, wash them and grate on a large-hole grater.
3. Chop onion, and slice the celery.
4. Combine all vegetables and apples together in a large bowl, lightly season with salt and allow to stand until you prepare the dressing.
5. Mix together the dressing ingredients and add the dressing to the vegetables. Season to taste with salt and pepper.
6. Cover and chill for a couple of hours before serving. This will allow the vegetables to marinate in the dressing, which will make it taste even better.
7. Bon appetite!