2012. február 15., szerda

Mustáros Sertéscomb szeletek és vegyes zöldséggel| Leg of pork with mustard and mixed vegetables

Gyors vacsora kellett és finom is…hát erre esett a választásom, és szerencsére nagy sikere is volt, aminek nagyon örülök!
Hozzávalók:
• 6 szelet sertéscomb vékonyra szeletelve, kiklopfolva
• Só, bors, ízlés szerint
• 3-4 ek mustár (Dijoni-t használtam)
• 1 kk mustárpor
• 1 kk kakukkfű
• 4 fej fokhagyma gerezd, törve
• 1 ek kókuszolaj
• 4 nagy vöröshagyma (vékonyan szeletelve)
• 250 g vegyes zöldség Fűszerezzük be a sertés szeleteket sóval, borssal.

Egy kisebb tálkában keverd össze a mustárt, mustárport, kakukkfüvet és fokhagymát. Kend meg vele a hússzeleteket, bőven jusson mindenhova. Én hagytam kb. fél órát állni, hogy jobban pácolódjon, de ha időd van, akár fél napra is pácolhatod így. Egy nagyobb teflon serpenyőben pirítsd a szeletek mindkét oldalát amíg szép színt nem kapnak. Kb mindkét oldalnak 2-2 perc kell. Ezután fedő alatt kb 5-8 percig pároljuk össze. A sertés szeleteket félretesszük és a hagymát, a serpenyőben (amibe a hús is sült) megpirítjuk. Egy pici vizet kell alá tenni ezután, és kb 10 percig párolni. Ezután mehetnek vissza a hús szeletek, és együtt szépen megmelegszenek. Bármilyen zöldséggel tálalható, nekem ilyen volt itthon (ez most gyors megoldás volt).

I needed something for dinner which is quick and tasty…well I made this, and I tell you, it had a nice welcome from the family, so I am happy now. 
Ingredients:
• 6 slices leg of pork, thin cut 
• Salt and pepper, to taste 
• 100 g Dijon mustard 
• 1 teaspoon mustard powder 
• 1 teaspoon dried thyme 
• 1 teaspoon crushed garlic 
• 1 tablespoon coconut oil 
• 4 large onion 
• 250 g mixed vegetables 


Season pork chops lightly with salt and pepper. In a small bowl, combine mustard, mustard powder, French thyme, and garlic; mix well and spread evenly over both sides of the chops In a large nonstick skillet, brown pork chops in oil over medium-high heat. . Add the chops and brown for 2 minutes per side. Cover with lid and cook for an additional 5-8 minutes, until no longer pink and cooked through. Set the chops for a few minutes aside. Cut the onions into slices and brown in skillet, where the meat was before. Pour a little water over and simmer for about 10 minutes. Put the chops back into the skillet and warm them together. Serve over mixed vegetables.