2012. február 16., csütörtök

Kókuszos-citromos szelet|Coconut-lemon bars

Imádom a citromot, imádom a kókuszt...ebből következően ez az összeállítás AZ ideális számomra :) Ha költőien szeretném írni, akkor szerintem ez egy ideális szerelmi házasság kókusz és citrom között :) Nagyon egyszerű elkészíteni és nagyon finom, paleo, tej és gluténmentes. A receptet a www.fastpaleo.com oldalon találtam, és nagyon megtetszett, ezért gondoltam megosztom Veletek is! 

Hozzávalók 

Tészta 
• 2 tojás 
• 50 g kókuszolaj
• 3 ek méz 
• 30 g kókuszliszt 
• 60 g kókuszpehely 
Krém: 
• 3 citrom leve 
• 6 tojás 
• 4 ek méz 
• 100 g kókuszolaj 
• tengeri só 

Elkészítés: 
Melegítsük elő a sütő 180 fokra. Kézi mixerrel keverjük össze a tésztához való tojásokat, kókuszolajat, sót és mézet. Add hozzá a kókuszlisztet, és a kókuszpehely felét. Keverd össze jól, majd jöhet a maradék kókuszpehely is. Egy kisebb tepsit (az enyém most 20x20-as) olajozz ki a kókuszolajjal és nyomkodd bele a tésztát. Süsd kb. 18 percig, vagy amíg a szélei elkezdenek barnulni a sütinek, a közepe pedig átsült. A krémhez, keverd össze a citromok levét a tojásokkal, sóval és mézzel egy kisebb lábasban. Folyamatos keverés mellett melegítsd közepes lángon. Ne fordíts hátat neki, mert nagyon hamar elkezd sűrűsödni, figyelni kell nehogy összeugorjon a tojás. Amint sűrűsödik, keverd még kicsit és vedd le a gázról. Én kihűtöttem mielőtt rátettem a süti alapra, szerintem így nem szottyad meg. Miután kész a süti, tedd a hűtőbe kb 1 órára és már ehetitek is. Jó étvágyat!

I love lemon and I love coconut…so this is the perfect sweet for me actually. If I would like to be poetic, then I would say, this is the idealistic love marriage between lemon and coconut. This is a really simple one to make, paleo, dairy and gluten free. I found this recepie on www.fastpaleo.com, I liked it, so I thought I share it here with You all too. Enjoy! 

Ingredients 

• 2 eggs 
• coconut oil 1/4 cup 
• honey 1/4 cup (for cookie) 
• coconut flour 1/4 cup 
• coconut flakes 3/4 cup 
Topping: 
• fresh lemon juice 1 cup 
• 6 eggs 
• honey 1/2 cup (for topping) 
• coconut oil 1/2 cup 
• sea salt 

Cooking Steps 
Preheat oven to 350. In a food processor combine eggs, coconut oil, salt and honey. Mix to combine. Add coconut flour and 1/4 cup of coconut flakes. Again, process until well combined. Transfer to a bowl and stir in remaining coconut flakes. Grease a glass Pyrex baking dish with coconut oil. My dish is 7×11 or 2.2 QT/2 L. Press cookie batter base evenly into dish. Bake for 18 minutes at 350 until the edges are just starting to brown and center is cooked through. Whisk lemon juice, eggs, salt and honey together in a sauce pan. Slowly add coconut oil. while whisking over medium heat. DO NOT TURN YOUR BACK on this. Whisk until it starts to thicken. When it starts to thicken it gets thick FAST. Remove from heat. It should be thick enough to coat the back of a spoon. Strain the filling through a fine mesh to remove any cooked egg bits. Top the crust and refrigerate. (www.fastpaleo.com)