2012. február 17., péntek

„Shrek” Tökmagos Paleo Kenyere|Shreks’ Pumpkin seed Paleo Bread

Rengeteg kenyérrecept van, de én most olyat szerettem volna alkotni, ami relatív gazdaságos. Sok kenyérreceptben a mandulalisztet használják, de az az egyik legdrágább alapanyag, bár nagyon finom is. Szerettem volna egy olcsóbb verziót megosztani, és ezt sikerült összehozni. Nagyon finom lett, izgultam is rendesen, de szerencsére jól sült ki a dolog!
A képen a kenyéren padlizsánkrém (oroszosan) van, ennek a receptjét is felteszem majd! Nagyon finom!

Hozzávalók: 
• 100 g tökmag liszt 
• 50 g lenmagliszt
• 50 g dió 
• késhegynyi szódabikarbóna 
• 4 tojás 
• 3 tk Oliva olaj vagy kókuszolaj 
• só, bors, ízlés szerint (frissen őrölt borssal a legjobb) 
• 100-150 ml víz, attól függően mennyit vesz fel a tészta
• 1 teáskanál almaecet 

Gyorsan keverd össze a tojásokat az olajjal, egy másik tálban pedig a száraz alapanyagokat. Add a száraz alapanyagokhoz a tojásos keveréket, keverd bele az almaecetet és a vizet, hogy enyhén folyós állagot kapj. Öntsd egy kisebb sütőformába (nekem most ilyen őzgerincféle volt), és 30 percig 175 C fokon süsd meg. Kész is, nekem nagyon ízlik, remélem Nektek is! Jó étvágyat!

There are lots of bread recipes, but I wanted to create something which is quite economical type. Most of the recipes use almond flour, but it is actually quite expensive ingredient to use, of course it is really tasty too. I wanted to share a cheaper kind of bread, so this is what I could come up with. It is really tasty, I was nervous a bit how would it come out, but luckily it was a good choice of ingredients! 
On the picture, there is eggplant cream (Russia style) on the bread, I will post that recipe too!

Ingredients: 
• 100 g pumpkin seed flour 
• 50 g flax meal 
• 50 g walnut 
• pinch of baking powder 
• 4 eggs 
• 3 tbsp olive oil or coconut oil 
• salt and pepper to taste 
• 100-150 ml water to achieve the required consistency 
• 1 tbsp apple vinegar 

Gently mix the eggs and olive oil together. In a separate bowl mix the dry ingredients. Add the eggs and olive oil to the dry ingredients, mix together and add apple vinegar and a dash of water to give it a slightly runny consistency. Bake for 30 minutes at 175C or 350F Enjoy your slice of bread!