2012. február 22., szerda

Padlizsános-zelleres vagdalt|Eggplant-celery meatloaf


Tegnapi vacsora. Ismét egy nagyon gyorsan összeállítható étel és nagyon finom is, mellesleg egészséges. Volt itthon egy padlizsán még, nem tudtam mit csináljak vele, ezért gondoltam mi lenne, ha vagdaltba való lenne. Ilyet még nem csináltam, jó ötlet volt nagyon, a zeller pedig nagyon pikáns ízt adott az egész kreációnak.
Almás-zelleres salátát adtam mellé, ennek a receptjét is leírom mindjárt. Jó étvágyat!

HOZZÁVALÓK:
• 500 g pulykahús, darálva
• 2 db tojás
• 100 ml paradicsomlé, szűretlen (nekem házi van)
• 1 nagyobb padlizsán, kockára vágva
• 1 szál zellerszár, apróra vágva
• 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
• 2 gerezd fokhagyma, aprítva
• 1 csapott evőkanál paprika
• só és bors, ízlés szerint
• petrezselyem (szárított vagy friss)
• maroknyi napraforgómag a tetejére

ELKÉSZÍTÉS:
1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra
2. A feldarabolt padlizsánt pároljuk meg a hagymával, fokhagymával.
3. Keverd jól össze hozzávalókat egy nagy tálban.
4. Nyomkodd bele egy téglalap alakú formába (például kenyérforma, őzgerincforma)
5. Szórd meg a napraforgómaggal
6. Takard le alufóliával és süsd kb. 1 órát, utána fólia nélkül még kb. 10 percig hogy megpiruljon a teteje is.

This was the dinner yesterday. It’s again a real quick meal to make, delicious and healthy by the way. I had an eggplant at home, didn’t know what to do with it, so I thought, what the heck, I make a meat loaf of it. This was the first time I made this, and the celery just gave real nice flavor of the whole creation. Bon appetite!The side dish this time was apple-celery salad, I will post the recipe soon.




INGREDIENTS:
• 500 gr Turkey; Ground
• 2 eggs
• 100 ml Tomatoes; canned, undrained (I have homemade)
• 1 bigger Eggplant; cut into smaller cubes
• 1 celery, chopped
• 1 large onion, chopped
• 2 cloves garlic, minced
• 1 tbsp paprika • salt and pepper, to taste
• parsley (dried or fresh)
• a handfull of sunflower seeds to top

 PREPARATION:
1. Preheat oven to 170 degrees Celsius
2. Steam the eggplants, onion and garlic.
3. Combine ingredients in a large bowl and mix well.
4. Put and press into a rectangular baking form (for example bread form
5. Sprinkle with sunflower seeds
6. Cover with a sheet of aluminum foil and cook in the oven for1 hour, then remove foil and bake it for 10 more minutes.