2012. február 21., kedd

Nyílgyökér/Tápióka liszt|Arrowroot powder

A nyílgyökér növény (tápióka) gyökerét szárítják, lisztté őrlik. Fehér por állagú, de hevítés során átlátszóvá válik. Régóta használják gyümölcstorták átlátszó, fényes bevonatának elkészítéséhez, vagy a kínai áttetsző szaftok főzéséhez. Kiváló sűrítési képessége folytán (kb. a liszt felére van szükség) és az átlátszó késztermék miatt a nyílgyökér a kevergetve sütött tenger gyümölcseihez és szárnyasokhoz készített szószok tökéletes sűrítője. Mivel keményítő van benne, nem 100%-an Paleo, de azért jó alternatívája a kukoricakeményítőnek pl.

The root of the arrowroot plant is ground into flour. Arrowroot flour is a bland and fine powder that becomes clear when cooked. Used mainly as a sauce thickener but used in some bread recipes Great thickening for clear sauces. Arrowroot is a herb. Controversial use in Paleo Diet because contains starch, so its not 100% Paleo, but sometimes we need to use it. :)