2012. március 22., csütörtök

Paleo Almás kevert vagy muffin|Paleo apple cake or muffin

Paleo, glutén és tejmentes. 

Nagyon szeretem az almás kevertet, mert szerintem az egyik legegyszerűbb és legsokoldalúbb süti, hiszen ehetjük akár reggelire lekvárral vagy lekvár nélkül, desszertként vaníliamártással, vagy pl. kirándulásra is nagyon jó vinni, pl. ha muffin formára sütjük. Paleosítottam, szerintem nagyon jó lett, remélem Nektek is ízleni fog. 

Hozzávalók: 
• 3 alma, reszelve 
• 3 tojás 
• 100 g kókuszolaj, olvasztva 
• 100 g mandulaliszt 
• 100 g lenmagliszt 
• 50 g dió, apróra vágva (vagy több, ha szereted) 
• 100 ml víz 
• 1 evőkanál fahéj (én mézeskalács fűszerkeveréket is szoktam használni) 
• 1/2 tk szódabikarbóna 

Elkészítés: 
1. A sütőt 175 ° C-ra előmelegítjük. 
2. Összekeverjük a száraz hozzávalókat. 
3. Összekeverjük a tojást, kókuszolajat, vizet, és keverjük össze a száraz keverékkel. 
4. Hozzáadjuk a reszelt almát, és keverjük el. 
5. Öntsük a tésztát egy olajozott serpenyőbe, kenyér, őzgerinc, vagy muffin formába. 
6. Süssük 30 percig a nagyobb formában, vagy 14 percet muffin formában.
Paleo, gluten and dairy free. 

I love the apple cake or bread, because I think this is one of the simplest and most versatile cake. You can have it for breakfast with or without marmalade, as dessert with vanilla sauce or, for example it’s a good think to take for a trip if it’s baked in muffin form. I created a paleo type of this apple bread, I like it and I hope you will like it too. 

Ingredients: 
• 3 apple, grated 
• 3 eggs 
• 100 g coconut oil, melted 
• 100 g almond meal 
 • 100 g flaxseed meal 
• 50 g walnuts, chopped (or more if you'd like) 
• 100 ml water 
• 1 tablespoon cinnamon 
• 1/2 tsp baking soda 

Directions: 
1. Pre-heat oven to 175°C. 
2. Combine dry ingredients. 
3. Combine eggs, coconut oil, water and stir into the dry mix. 
4. Add grated apples and stir to distribute evenly in the batter. 
5. Pour the batter in an oiled cake pan, loaf pan, or muffin form. 
6. Bake for 30 minutes if using a cake/loaf pan or 14 minutes for muffins.