2012. március 8., csütörtök

Brokkoli krémleves zellerrel|Cream of broccoli soup with celery

Paleo, tejmentes, glutémentes

Nagyon gyors, egyszerű, egészséges és finom. Nagyon szeretem a krémleveseket, mert tényleg, hipp-hopp kész és mivel finom, gyorsan el is fogy nálunk. Tegnap Norbi, a párom 2 tányérral megevett belőle a második fogás előtt, ez a legjobb és legkedvesebb visszaigazolás nekem. 

Hozzávalók: 
• 1 ek Oliva olaj /kókuszolaj/ Olajissimo 
• 1 ek ghee
• 1 vöröshagyma, aprítva 
• 2 zellerszár, aprítva 
• 2 fej brokkoli 
• 2-4 gerezd fokhagyma 
• kb 1 l húsleves/zöldségleves alaplé 
• 100 ml kókusztej 
• Só, bors 

Elkészítés: 
1. A brokkolit rózsáira szedjük majd a rózsákat és szárat is hasonló méretűre vágjuk. 
2. Az oliva/kókuszolajat és ghít egy edénybe tesszük, majd hozzáadjuk az aprított hagymát és zellert, és addig pirítjuk, amíg a hagyma üveges nem lesz. 
3. Hozzáadjuk a brokkolit és a fokhagymát, pár percig pirítjuk. 
4. Ráöntjük a hús vagy zöldséglét és kb 20 perc alatt alacsony lángon megfőzzük. 
5. Turmixgépben pürésítjük a levest, majd adjuk hozzá a kókusztejet és fűszereket. 6. A leves kész is, fogyasztható! Jó étvágyat!
Paleo, dairy-free, gluten free

Very quick, easy, healthy and delicious meal. I really like cream soups, because really, in jet time they are ready, and eaten up quickly too. Norbert, my love, had 2 plates of it before the second course. For me, this is the best and dearest confirmation always. 

Ingredients: 
• 1 tbsp olive oil 
• 1 tbsp ghee 
• 1 onion, diced 
• 2 stalks of celery, diced 
• 2 crowns of broccoli 
• 2-4 cloves garlic, minced 
• 1 liter chicken or vegetable broth 
• 100 ml coconut milk 
• Salt and pepper 

Preparation: 
1. Remove the florets from the stem of the broccoli. Dice the florets and stems to similar sizes. 
2. Add the olive/coconut oil and ghee to a pot, then add diced onion and celery, sauté them until onion. 
3. Add the broccoli and garlic, and sauté for couple of minutes. 
4. Pour over the broth and cook for about 20 minutes in low heat. 
5. Puree the soup in blender, and then add coconut milk and spices. 
6. The soup is ready to eat, Bon appetite!