2012. február 15., szerda

Téli Banán-Eper Paleo Pie| Winter Banana-Strawberry Paleo Pie


Tegnap Valentin nap volt és bár mi nem nagyon szoktuk megünnepelni, mivel szeretek ajándékozni, ezért úgy gondoltam nem is lehetne jobb ajándék, mint egy finom süti a páromnak. Télinek hívom ezt a verziót, mert friss eper hiányában, ez most konzervből készült, de megígérem hogy amint friss eper téved az utamba idén, megcsinálom a friss verziót is.
Tészta:
• 50 g Kókuszolaj (olvasztva)
• 50 g kókuszliszt
• 50 g lenmag liszt
• 150 g mandulaliszt (de lehet fele-fele mandula-dió is)
• 100 g kókuszpehely
• 1 tojás
• 1 ek méz
• csipet só
• 1 ek víz
• késhegynyi szódabikarbóna

Töltelék
• 2 érett banán
• 1 konzerv eper
• 1 ek citromlé
• ½ ek vanília kivonat
• fél doboz kókusztej (ez 400ml-es volt)
• 3 tojás felverve

Gyorsan keverd össze a tésztához való összetevőket és állítsd össze. Linzer tészta állagú tészta lesz belőle. Miután kész, nyomkodd bele egy piteformába. A töltelékhez, keverd össze a banánokat, epret, citromlevet és a vanília kivonatot, akár kézi mixerrel akár egy turmix gépben. Keverd hozzá a kókusztejet és a tojásokat is. Öntsd a banános-epres tölteléket a pite tésztára. A sütési idő kb 35 perc (vagy amíg a töltelék megszilárdul), 180 C fokos sütőben. Miután kihűlt a pite, tehetsz rá még édesített kókusztejet díszítésnek, és pl. néhány szívecskét (a maradék pitetésztából sütöttem ki, és eperlekvárt tettem a tetejére).


Yesterday, it was Valentine ’s Day, well we are not really celebrating it here, but I love to give, so I decided to bake a nice pie for my love anyway. I call this Winter pie, since it’s made from canned strawberries, but I promise that I will bake it again when fresh strawberries will be around. Enjoy.


Crust:
• 50 g Virgin Coconut Oil, soft
• 50 g coconut flour
• 50 g flax seed meal
• 150 g almond flour (it can be also 75 g almond, 75 g walnut also)
• 100 g unsweetened coconut flakes
• 1 egg
• 1 tbsp honey
• pinch of salt
• 1 tablespoon water
• 1/4 teaspoon baking soda 


Filling
• 2 ripe bananas
• 1 can strawberry preserve
• 1 tbsp lemon juice
• ½ tbsp vanilla extract
• half can coconut milk
• 3 eggs beaten


Mix all ingredients for the pie crust in a bowl. Press mixture into a pie plate to form the pie crust. Mix bananas, strawberries, lemon juice, and vanilla extract either in a food processor or by hand. Then gently mix in coconut milk and eggs. Pour banana-strawberry filling into pie crust. Bake at 180 Celsius for 35 minutes, or until set in center. Let pie cool. Top with sweetened coconut milk, and I made some hearts for the leftover pie crust too.