Paleo, glutén és tejmentes, vegetáriánus.
Ez egy szép és ízletes saláta, de tényleg. Teszteltem: Kedves Párom nem szereti se a diót, se az almát a salátákban, de ennek megette a felét egymaga…szóval…azt hiszem ez egy jó saláta mindenki számára.
Hozzávalók
• 1 friss citrom leve
• 1 evőkanál mustár
• 3 teáskanál méz
• 3-4 evőkanál extra szűz olívaolaj
• só, bors • ¼ fej jégsaláta
• 1 nagy csokor zellerszár
• 2 nagy alma, meghámozva, a háromszög alakú, vagy kocka
• 50 g dió, pirított, apróra vágott
Elkészítés:
Ez egy szép és ízletes saláta, de tényleg. Teszteltem: Kedves Párom nem szereti se a diót, se az almát a salátákban, de ennek megette a felét egymaga…szóval…azt hiszem ez egy jó saláta mindenki számára.
Hozzávalók
• 1 friss citrom leve
• 1 evőkanál mustár
• 3 teáskanál méz
• 3-4 evőkanál extra szűz olívaolaj
• só, bors • ¼ fej jégsaláta
• 1 nagy csokor zellerszár
• 2 nagy alma, meghámozva, a háromszög alakú, vagy kocka
• 50 g dió, pirított, apróra vágott
Elkészítés:
1. Keverd össze az első 4 hozzávalót egy kis tálban. Ízesítsd az öntetet sóval és borssal.
2. Vágd össze, vagy tépkedd össze a jégsalátát, majd vékonyra szeleteld fel a zellert. Sokkal jobb, ha az öntetet már 1 nappal előre megcsináljuk, de ha nincs elég idő, akkor nyugodtan meg lehet csinálni azonnal is, így is finom. Én is így tettem.
3. Keverd össze a zellert, jégsalátát, almát és diót egy nagy tálban. Add hozzá a dresszinget és jól forgasd vele össze a salátát. Fűszerezd a salátát ízlés szerint sóval és borssal.
Paleo, gluten and dairy-free, vegetarian.
This is a nice and tasty salad, but really. My love doesn’t like walnuts, doesn’ like apples in the salad, but he ate half of the bowl of this…so…I guess, it’s a good salad for all!
Ingredients
• 1 fresh lemon, juice it
• 1 tbsp mustard
• 3 teaspoons honey
• 3-4 tbsp extra-virgin olive oil
• salt, pepper • ¼ iceberg lettuce
• 1 large bunch celery
• 2 large apples, peeled, into triangle shapes or cubes
• 50 g walnuts, toasted, chopped
Preparation:
1. Whisk first 4 ingredients in small bowl to blend. Season vinaigrette with salt and pepper.
2. Chop iceberg lettuce, then slice celery thinly. It is better if we make the vinaigrette 1 day ahead, but if you don’t have time, just go ahead and prepare it right away. I did this too.
3. Combine celery, iceberg lettuce, apples, and walnuts in large bowl. Add vinaigrette and toss to coat. Season salad to taste with salt and pepper.
This is a nice and tasty salad, but really. My love doesn’t like walnuts, doesn’ like apples in the salad, but he ate half of the bowl of this…so…I guess, it’s a good salad for all!
Ingredients
• 1 fresh lemon, juice it
• 1 tbsp mustard
• 3 teaspoons honey
• 3-4 tbsp extra-virgin olive oil
• salt, pepper • ¼ iceberg lettuce
• 1 large bunch celery
• 2 large apples, peeled, into triangle shapes or cubes
• 50 g walnuts, toasted, chopped
Preparation:
1. Whisk first 4 ingredients in small bowl to blend. Season vinaigrette with salt and pepper.
2. Chop iceberg lettuce, then slice celery thinly. It is better if we make the vinaigrette 1 day ahead, but if you don’t have time, just go ahead and prepare it right away. I did this too.
3. Combine celery, iceberg lettuce, apples, and walnuts in large bowl. Add vinaigrette and toss to coat. Season salad to taste with salt and pepper.