2012. március 9., péntek

Paleo Banánkrémes Pite|Paleo Banana Cream Pie


Paleo, gluténmentes, tejmentes

Ez a süti hasonlatos a Téli Banán-Eper Paleo Pie-ra, csak ez a recept sokkal egyszerűbb és ebben banánon kívül nincs más gyümölcs. Gyorsabb elkészíteni, de a hatás nem marad el. Nagyon finom :) Kisfiam sem tudott nagy türelemmel várni, hogy a süti kihűljön

Tészta hozzávalók:
• 1 1/2 c. mandula liszt
• csipetnyi tengeri só
• 1 ek. fahéj
• 2 tk. méz
• 1/3 c. olívaolaj

Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 350 F-ra. a piteformát enyhén zsírozzuk ki
2. Keverjük össze a tészta hozzávalóit egy kanállal.
3. A tésztát tegyük bele és nyomkodjuk a piteformába. Mivel ez a tészta nem olyan ruganyos így a forma falára nem lehet olyan jól rányomkodni, de sebaj, jó lesz úgy is!

Krém hozzávalók:
• 2 banán
• 2 tojás
• 2/3 c. kókusztej (a maradékot betehetjük a fagyasztóba, ez tökéletes lesz a pite tetejére díszítésnek)
• 1/4 c. méz
• 1 tk. vanília kivonat
• 3 ek. kókuszliszt

Elkészítés:
1. Amíg sül a tészta, egy nagy tálban keverjük össze a banánt, tojást, mézet amíg krémes állaga nem lesz.
2. Adjuk hozzá a kókusztejet, vanília kivonatot és kókuszlisztet, majd keverjük további 1 percig.
3. Miután sütemény alapja átsült, vegyük ki a sütőből és öntsük a banános krémet a tésztára.
4. Süssük további 25-30 percig, amíg túrótorta állagú nem lesz.
5. Miután kihűlt, tegyük hűtőszekrénybe kb 1 órára.
6. A lehűtőtt kókusztejet kézi mixerrel habosra keverjük és a pitét díszítjük ízlés szerint. Ez a recept rendkívül egyszerű és finom!

Paleo, gluten-free, dairy free 

This cake is similar to Winter Banana-Strawberry Paleo Pie, the only difference is, that this is much more simple to prepare and this is only with banana. Worth to try, it's really nice and quick pie. My son couldn't really wait for the cooling time of the pie :)))))

Crust Ingredients: 
• 1 1/2 c. almond flour 
• pinch of sea salt 
• 1 tbsp. cinnamon 
• 2 tsp. honey 
• 1/3 c. olive oil 

Directions: 
1. pre-heat oven to 350 F. 
2. lightly greas pie pan, mix all ingredients together with a spoon (make sure all almond flour as been moistened) 
3. dump dough into the middle of the pan and spread out and onto the edges of the pie pan-its not going to be perfect and will slide down the sides a little - its okay! 

Filling Ingredients: 
• 2 bananas 
• 2 free range eggs 
• 2/3 c. coconut milk (if you have a full can - set the rest in the freezer while your pie bakes and use as a topping) 
• 1/4 c. honey 
• 1 tsp. pure vanilla 
• 3 tbsp. cocount flour 

Directions: 
1. While the pie crust is baking, in a large bowl, combine bananas, eggs, honey and blend until creamy (again a food processor works wonders) 
2. Add the milk, vanilla and coconut flour and mix for about 1 minute. 
3. Once pie crust is done pull out of oven and pour into the pie crust 
4. Bake for 25 - 30 minutes, it should have a cheesecake type consistency and feel. 
5. Refrigerate for about an hour or so then enjoy. 
6. You can put the chilled coconut milk in a food processor to add some air for a whip cream like topping. This recipe is super easy and tasty!